QUI SOM

Després de l'èxit de la prova pilot del Programa de Detecció de Risc Cardiovascular duta a terme per 50 farmàcies de Barcelona al llarg del 2014, la Mútua General de Catalunya, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i COFBServeis han arribat a un acord perquè les totes farmàcies de la província de Barcelona —que compleixin certs requisits— puguin formar part de l'esmentat programa.

El projecte, pioner a Espanya, té per objectiu identificar a les oficines de farmàcia la presència de factors de risc cardiovascular i estratificar el risc a deu anys de patir una malaltia coronària a persones d'entre 35 i 74 anys i pacients sense cap antecedent personal de malaltia d'origen cardiovascular.

El servei permet reafirmar el caràcter dels farmacèutics i de les farmàcies com agents de salut i treballar en col·laboració amb altres professionals sanitaris.

Amb aquesta nova iniciativa s'externalitza per primera vegada un programa de la cartera de serveis a un sistema d'assegurança lliure de salut, donant un pas més en l'estratègia engegada pel col·lectiu farmacèutic per a la construcció d'un nou model de farmàcia comunitària a Catalunya.

En aquest sentit, Mútua General de Catalunya incorpora més prestacions als seus mutualistes, així com a no mutualistes que puguin sol·licitar el servei.

El suport a la realització del servei el porta a terme COFBServeis, societat mercantil propietat del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i que s'encarregarà de la gestió i inscripció en aquest programa, així com de garantir el correcte funcionament per a la farmàcia, donant el suport professional que pugui necessitar el farmacèutic.